OVER KOOPWONING.COM

Onze activiteiten

Koopwoning.com is onderdeel van Adriaanse Media BV en werkt volledig onafhankelijk. De website is operationeel sinds december 2011.

Adriaanse Media omvat de volgende activiteiten:

 • De op de Nederlandse huur- en verhuur markt gerichte website www.mijnhuren.nl.
  De website bevat naast huurwoningen en bedrijfspanden ook een zeer groot aanbod aan kamers en
  nieuwbouwprojecten. Daarnaast vind je ook een groot aanbod aan vakantiewoningen.
   
 • De op de expat markt gerichte, Engelstalige website www.dutchrental.com. Behalve huurwoningen kan de expat die in Nederland komt wonen en werken ook kiezen uit een ruim aanbod aan kamers en bedrijfsruimten in Nederland.
   
 • De op de Nederlandse  koopwoning markt gerichte website www.koopwoning.com. Een volledige open website voor het totale aanbod aan koopwoningen in Nederland.
   

Ons doel

Koopwoning.com wil, net als elke andere huizensite, vraag en aanbod zo goed mogelijk bij elkaar brengen.
Anders dan vele andere sites bevat Koopwoning.com echter geen aanbod wat van andere websites is overgenomen. Al het aanbod is direct afkomstig van de makelaar, bemiddelaar of woningcorporatie. Hierdoor kunnen wij je meer en betere informatie geven over de te koop staande objecten maar ook over de makelaar en door hen aangeboden diensten.
 

De rol van de makelaar

Het internet brengt vele mogelijkheden voor particulieren en bedrijven om zelf aan de slag te gaan met de verkoop of verhuur van een woning, kamer of bedrijfspand.
Er zijn echter maar weinig mensen die alle benodigde vaardigheden zoals marketing, taxaties, onderhandelen en het opstellen van contracten op het benodigde niveau beheersen.
Daarnaast heeft een makelaar vaak een omvangrijk bestand van potentieele huurders of kopers die wellicht net naar die ene woning of bedrijfsruimte op zoek zijn.

De rol van de makelaar is dus zeker niet uitgespeeld. Sterker, internet is voor de makelaar een medium om zijn vaardigheden beter te benutten en moet dus niet als een bedreiging maar als instrument worden benaderd.  
Wij onderkennen de belangrijke rol van de makelaar en stellen hen in staat optimaal te profiteren van de mogelijkheden van het internet. Dit is goed voor de makelaar en goed voor de klant van de makelaar. Deze laatste kan hierdoor gebruik maken van een professionele partij met de juiste vaardigheden EN tools. 
 

Waarborgen kwaliteit

Koopwoning.com sluit niemand uit. In principe kan elke makelaar lid worden van Koopwoning.com en gelieerde websites om zijn of haar aanbod onder de aandacht brengen. Koopwoning.com stelt echter wel eisen. De makelaar die zich aanmeld zal, voordat deze zijn aanbod mag publiceren, altijd even gebeld worden en aan een aantal criteria moeten voldoen.  De makelaar wordt vervolgens lid van Koopwoning.com. Zo houden we de kwaliteit op peil en weet je dat je met een betrouwbare partij te maken hebt.

Ook particulieren mogen hun woning te koop aanbieden op Koopwoning.com. Dit aanbod kunt u herkennen aan het “particulier” logo in de object advertentie.
Particulieren worden, op een aantal eenvoudige criteria na, niet door Koopwoning.com gecontroleerd. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze partijen niet betrouwbaar zouden zijn!